Tri stigme Palmera Eldriča

Filip K. Dik

Fantastična književnost

Filip K. Dik je je objavio na desetine romana gotovo podjednake vrednosti i kroz većinu provukao osnovnu nit svog pripovedanja: suočenje sa izmenjenim realnostima. Ambijenti su raz­novrsni, od kl...

Cena: 17,00 KM 20,00 ušteda: 3,00 KM (-15%)

Filip K. Dik je je objavio na desetine romana gotovo podjednake vrednosti i kroz većinu provukao osnovnu nit svog pripovedanja: suočenje sa izmenjenim realnostima. Ambijenti su raz­novrsni, od klasične spejs-opere, preko egzotičnog tehnološkog hardvera i svetova bliske budućnosti do čisto parapsiholoških postavki, ali uvek je težište na ljudima, često na nekolicini glavnih junaka čije se sudbine prepliću na neočekivane načine. "Tri stigmate Palmera Eldriča“ je najpotpuniji, najveći i najhu­ma­niji prikaz njegove gigantske centralne teme: izmenjenih stvar­no­sti. Dobavljači jedne halucinogene droge koja marsovskim ko­lonistima život čini podnošljivim moraju da se suoče sa zlokobnom i nemilosrdnom konkurencijom, Palmerom Eldričom, povratnikom sa međuzvezdanog putovanja, koji ima moć da iluzijom potpuno potisne stvarnost.

  • ISBN: 9788689203417
  • Broj strana: 238
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14cm
  • Godina izdanja: 2017

Filip K. Dik
Filip  K. Dik (1928 – 1982) bio je američki pisac čija dela većinom pripadaju žanru naučne fantastike. Dik istražuje filozofske, sociološke i političke teme u romanima u kojima dominiraju  korporacije, autoritarne države i izmenjeno stanje svesti. U njegovim kasnijim radovima, Dikov tematski fokus pomera se na njegove lične preokupacije metafizikom i teologijom. Dobitnik je svih najvećih nagrada iz područja fantastike i važi za jednog od najvećih pisaca u ovoj oblasti, koji je izvršio nemerljiv uticaj na celokupan žanr.