Opći uslovi korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela Kluba knjige kontrastizdavstvo.ba (u nastavku teksta: Klub knjige) automatski prihvatate sve aktuelne uslove korištenja. Korisnici su dužni redovno pratiti izmjene i dopune uslova korištenja, kako bi u svakom trenutku bili upoznati s aktuelnim uslovima korištenja.

Korištenjem usluga Kluba knjige smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uslovima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju, uključujući i odredbe u vezi s kolačićima (Cookiesima).
Autorska prava

Klub knjige je u vlasništvu firme Kontrast izdavaštvo d.o.o., i sve informacije i materijal Kluba knjige (u nastavku teksta: Sadržaj) se ne smiju distribuirati ili neovlašteno koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog odobrenja Kontrast izdavaštvo d.o.o., ili na bilo koji način koji može prouzrokovati štetu Kontrast izdavaštvo d.o.o., ili bilo kojoj trećoj strani. Sav Sadržaj korišten u Klubu knjige (uključujući dizajn, tekst, fotografije, audio i video zapise) u vlasništvu je firme Kontrast izdavaštvo d.o.o. i može se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i srodnih prava, te prava trećih osoba skladno zakonskim propisima Bosne i Hercegovine.

Ni jedan dio Sadržaja se ne smije skidati, kopirati, reproducirati, prenositi, prodavati ili distribuirati bez izričitog odobrenja firme Kontrast izdavaštvo d.o.o. Zahtjeve za objavljivanjem bilo kojeg dijela Sadržaja ili upotrebom citata ili pasusa iz bilo koje Kontrast izdavaštvo publikacije, treba uputiti na Kontrast izdavaštvo adresu.

Linkovi na vanjske stranice

Klub knjige sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Klub knjige linkove objavljuje u najboljoj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaj izvan Kluba knjige.
Komentari

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Kluba knjige kontrastizdavastvo.ba. Klub knjige zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Prilikom komentarisanja Sadržaja, saglasni ste da nećete:

objavljivati i/ili slati vulgarne, klevetničke, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje – tekstove, slike, video i/ili audio zapise;
objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne sadržaje – tekstove, slike, video i/ili audio zapise;
objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatke neke fizičke ili pravne osobe;
lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe);
objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone;
objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama;
širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge zemlje po nacionalnom ili bilo kojem drugom osnovu.

Opći uslovi prodaje

Kupac je fizičko ili pravno lice koje naručuje i plaća proizvod i uslugu dostave proizvoda posredstvom web shopa kontrastizdavastvo.ba.
Za kupovinu bilo kojeg Kontrastovog proizvoda potrebno je otvaranje korisničkog računa, tj. registrovanje. Otvaranje korisničkog računa je neophodno kako biste imali jednostavan pristup ispisu Vaše narudžbe, pregledu ranijih narudžbi, te kako bi administracija web shopa i Kluba knjige kontrastizdavastvo.ba imala uvid u Vaš status Kupca.
Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

kreditnom karticom
virmanom ili općom uplatnicom (uplatom u pošti, banci ili internet bankarstvom)
pouzećem
PayPal

Narudžba se smatra zaprimljenom:

prilikom plaćanja kreditnom karticom ili virmanom / općom uplatnicom – u trenutku kada Kontrast izdavaštvo d.o.o. dobije potvrdu o prispijeću sredstava na račun
prilikom plaćanja pouzećem – u trenutku kad Kontrast izdavaštvo d.o.o. elektronskim putem zaprimi narudžbu.

Proizvodi kojih više nema na zalihi: Izvinjavamo se zbog neugodnosti koju Vam ova činjenica može prouzrokovati. Ako Vaš proizvod nemamo na zalihama, kontaktirat ćemo Vas i dogovoriti želite li otkazati narudžbu, izvršiti zamjenu ili pričekati dok proizvod ponovo ne bude u prodaji.

U cijenu proizvoda nije uključena dostava.
Nedostaci na proizvodu

Svi proizvodi su detaljno pregledani prije dostave i isporučeni neoštećeni u ispravnom stanju. Vaše ćemo proizvode pažljivo zapakovati kako bi do Vas stigli neoštećeni.
Kontrast izdavaštvo d.o.o. ne odgovara Kupcu za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave proizvoda putem dostavne službe. Kupac ima pravo reklamacije u roku 8 dana od dana isporuke robe u slučaju ukoliko prispjela pošiljka ne odgovara specifikaciji narudžbe ili štamparskog/proizvodnog oštećenja proizvoda uz prilaganja potvrde o kupovini proizvoda putem internet stranice. Naknadne reklamacije se ne uvažavaju.
Ukoliko prilikom preuzimanja pošiljke primijetite oštećenje iste, molimo Vas da na to odmah ukažete dostavljaču i zajedno s njim otvorite pošiljku. Ukoliko je bilo koji od proizvoda oštećen, zajedno s dostavljačem napravite zapisnik o oštećenju pošiljke s Vašim potpisom i potpisom dostavljača. Jedan primjerak zapisnika ostaje Vama, a drugi dostavljaču. Molimo Vas da nas kontaktirate vezano uz nastalo oštećenje kako bismo Vam u što kraćem roku nadoknadili nastalu štetu.
Krivi podaci za isporuku

Ukoliko Kupac pri naručivanju knjiga pogriješi u podacima za isporuku ili ispuni nepotpune podatke za isporuku, što dovede do povrata pošiljke, Klub knjige će izvršiti povrat uplaćenog iznosa samo za sadržaj pošiljke, dok troškovi isporuke neće biti refundirani. Klub knjige će ponuditi kupcu ponovno slanje pošiljke uz nadoplatu troškova za isporuku.
Raspoloživost knjiga za isporuku

Pored svake knjigu na našem Klubu knjige kontrastizdavastvo.ba stoji i podatak o raspoloživosti za isporuku.
To može biti:

isporuka odmah – Vaš nalog ćemo procesuirati u roku od dva radna dana od Vaše narudžbe ili izvršene uplate
provjeriti prije naručivanja – nismo u potpunosti sigurni da za vrijeme Vaše narudžbe imamo traženi naslov na zalihama
u pretplati – knjige koje još nisu stigle u prodaju se mogu naručiti pod povoljnijim uslovima
najavljeno – knjiga će uskoro biti u prodaji
rasprodano – izdanje je rasprodano i više se ne može naći na tržištu.

Informacija o mogućnosti oslobađanja od PDV-a
Mogućnost oslobađanja od plaćanja poreza na dodanu vrijednost kod isporuke poštom u inostranstvo je predviđena važećim zakonom o primjeni PDV-a. S tim u vezi Vas molimo da svoju narudžbu pošaljete na info@kontrastizdavastvo.ba

Korištenjem bilo kojeg dijela Kluba knjige kontrastizdavastvo.ba smatra se da je korisnik sve Uslove u cijelosti pročitao, razumio i prihvatio.