Digitalni minimalizam: Kako da živite bolje sa manje tehnologije

Cal Newport

Popularna psihologija, Novi naslovi

Put za dobar život u visokotehnološkom svetu paradoksalno se krije u svedenom i kontrolisanom korišćenju tehnologije, a ova pravovremena knjiga se zdravorazumskim savetima nameće kao neophodni putokaz.

Cena: 17,60 KM 22,00 ušteda: 4,40 KM (-20%)

Digitalni minimalisti su svuda oko nas. Oni su mirni, srećni ljudi koji su stanju da vode duge razgovore bez letimičnih pogleda na svoje telefone, da se „izgube” u dobroj knjizi, projektu obrade drveta ili laganom jutarnjem trčanju. Oni su sposobni da se zabavljaju sa prijateljima i porodicom bez opsesivne želje da dokumentuju svako iskustvo. Oni uspevaju da ostanu informisani o vestima dana, ali se ne osećaju zatrpani nepotrebnim informacijama. Oni nemaju strah da će nešto propustiti jer već znaju koje
aktivnosti im pružaju smisao i zadovoljstvo.
Sada, posredstvom Kala Njuporta i knjige Digitalni minimalizam: Kako da živite bolje sa manje tehnologije, imamo i ime za ovaj tihi pokret, kao i ubedljive argumente za njegovu urgentnost u našem svetu zasićenom tehnologijom. Ne zagovarajući drastične mere u vidu potpune digitalne isključenosti i oslanjajući se na raznoliku lepezu primera iz stvarnog života – od amiških zajednica preko uznemirenih roditelja do programera iz Silicijumske doline – Njuport identifikuje uobičajene prakse digitalnih minimalista i ideje koje ih podupiru. On pokazuje kako digitalni minimalisti preispituju svoj odnos prema društvenim medijima, ponovo otkrivaju užitke oflajn sveta i dublje se povezuju sa svojim unutrašnjim ja kroz redovne periode samoće. Autor deli strategije za uključivanje ovih praksi u vaš život, počevši od tridesetodnevnog procesa „digitalnog raščišćavanja“ koji je već pomogao hiljadama da se osećaju manje opterećeni i da imaju više kontrole.

  • ISBN: 9788660361563
  • Broj strana: 252
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14cm
  • Godina izdanja: 2022

Cal Newport
Njuport je profesor kompjuterskih nauka na Univerzitetu Džordžtaun i autor nekoliko knjiga, od kojih su najpoznatije Digital Minimalism, A World Without Email i Deep Work. Knjige su mu prevedene na preko 30 jezika. Takođe vodi i popularnu veb-stranicu Study Hacks: Decoding Patterns of Success.