akcija za beg u nestvarno (35 popusta)

Akcija - za beg u nestvarno (35% popusta)

Ursula le Gvin, Filip K. Dik, Brem Stoker

Akcija

Drakula - Brem StokerČovek u visokom dvorcu - Filip K. DikSuvišni izveštaj - Filip K. DikLeva ruka tame - Ursula Le Gv...

Cena: 52,00 KM 80,00 ušteda: 28,00 KM (-35%)

Drakula - Brem Stoker

Čovek u visokom dvorcu - Filip K. Dik

Suvišni izveštaj - Filip K. Dik

Leva ruka tame - Ursula Le Gvin

  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek

Ursula le Gvin
Usula Legvin (1929 - 2018) je u okvire fantastičkog žanra unela mnoge novine i temeljno izmenila njegov senzibilitet u pravcu feminizma, sa antropološkim i kulturološkim intervencijama na polju uvrežene koncepcije ljudskog pola. Napisala je više od 20 romana, a pored toga se bavila i pisanjem pripovedaka, pesama i eseja i književnosti za decu. Knjige su joj prevedene na više od 40 jezika i prodate su u milionima primeraka. Pažnju svetske književne javnosti je stekla knjigama poput „Leva ruka tame“ i serijalom „Zemljomorje“. Čuveni književni kritičar Harold Blum hvalio ju je kao „stvaraoca briljantne mašte i vrhunskog stila“, a njen uticaj primećuje se kod svih vodećih autora i autorki fantastike danas. Osvojila je sva relevantna američka književna priznanja i nagrade, kao i odlikovanja za životna postignuća na polju književnosti i kulture. Pet puta je dobila nagradu Locus, četiri puta nagradu Nebula, dva puta nagradu Hugo i jednom World Fantasy Award.

Filip K. Dik
Filip  K. Dik (1928 – 1982) bio je američki pisac čija dela većinom pripadaju žanru naučne fantastike. Dik istražuje filozofske, sociološke i političke teme u romanima u kojima dominiraju  korporacije, autoritarne države i izmenjeno stanje svesti. U njegovim kasnijim radovima, Dikov tematski fokus pomera se na njegove lične preokupacije metafizikom i teologijom. Dobitnik je svih najvećih nagrada iz područja fantastike i važi za jednog od najvećih pisaca u ovoj oblasti, koji je izvršio nemerljiv uticaj na celokupan žanr.

Brem Stoker
Brem Stoker rođen je 1847, nedaleko od Dablina. Bavio se pisanjem književnih prikaza i pozorišnih kritika, a bio je i član redakcije londonskog „Dejli Telegrafa“. Svojim prvim romanima veoma brzo je stekao pažnju i naklonost kako čitalačke publike, tako i književne kritike. Nakon što je sedam godina istraživao evropsku i balkansku mitologiju i tradiciju počinje da radi na romanu „Drakula“. Ovaj svetski bestseler, svojevrsna prekretnica u žanrovskoj književnosti, doneo mu je slavu, ali ne i novac. Preminuo je u dubokom siromaštvu, od iscrpljenosti, 1912. godine, u Londonu.