akcija 3 knjige igora štiksa (35 popusta)

Akcija - 3 knjige Igora Štiksa (35% popusta)

Igor Štiks

Akcija

Dve knjige Igora Štiksa po specijalnoj ceni

Cena: 39,00 KM 60,00 ušteda: 21,00 KM (-35%)

W - U svom najnovijem romanu Igor Štiks u prepoznatljivo veštim i na mnoge načine nesvakidašnje oblikovanim pripovedanjem čitaoce uvodi u pažljivo složen i sadržajan svet priče, zavodljiv i pametan, neobičan koliko i moguć.

Rezalište - Skida se prašina s kristalnih čaša, bira se vino, kokoš cvrči u pećnici... A onda, dok se juha još nije ni srknula... prošlost se strmoglavi poput otkazanih kočnica. U toj “staromodnoj” utopijskoj fešti resetiranja izgubljenog vremena, stiješnjenoj u jednoj noći, od sumraka do zore, događa se „Rezalište”, gusto pleteno od elemenata melodrame, političkog trilera i egzistencijalnog krika otuđenosti. Uhvatite se da doslovce izmaštavate vlastitu verziju Štiksove priče, svoje objašnjenje jet-lagovskog priviđenja. Na takav način partnerstva mogu nas potaknuti i povesti samo najveći pisci. Davor Špišić, „Jutarnji list”

  • Pismo: Latinica
  • Format: 20x14cm

Igor Štiks
Igor Štiks (Sarajevo, 1977) pisac je i univerzitetski profesor. Objavio je nagrađivane romane "Dvorac u Romanji" (2000) i "Elijahova stolica" (2006), koji su do danas prevedeni na petnaest jezika, a 2017. i roman "Rezalište". Pozorišna predstava "Elijahova stolica", u režiji Borisa Liješevića, osvojila je Grand Prix BITEF-a 2011. Liješević je 2015. na scenu Sarajevskog ratnog teatra postavio prvi dramski tekst Igora Štiksa, "Brašno u venama", a 2017. na scenu postavio i njegovu dramu "Zrenjanin". Londonski Bloomsbury objavio je 2015. njegovu studiju "Nations and Citizens in Yugoslavia and the Post-Yugoslav States: One Hundred Years of Citizenship" koju je potom objavila i zagrebačka Fraktura (2016). Kourednik je zbornika "Citizenship after Yugoslavia" (2012) i "Citizenship Rights" (2013). Sa Srećkom Horvatom objavio je esej "Pravo na pobunu" (Fraktura, 2010) i uredio zbornik "Dobro došli u pustinju postsocijalizma" (englesko izdanje Verso, 2015; Fraktura, 2015). Štiks je i autor knjige knjiga pesama "Povijest poplave" (2008). Za svoj književni i javni rad dobio je francusko odlikovanje Vitez umetnosti i književnosti.